donderdag 14 september 2017

Gym vervolg

Er was wat onduidelijkheid over het douchen na de gym. Naar aanleiding van de oudergesprekken het volgende. Onze schoolregel is dat de kinderen vanaf groep 6 verplicht douchen na de gymles, in de klas is ook uitgelegd waarom. Maar hoe zit dat dan in een combinatiegroep 5/6? In eerste instantie hebben we de regel aangehouden. In de praktijk blijkt dit niet fijn te werken voor de kinderen. Sommigen willen om die reden niet douchen en anderen van groep 5 juist wel.

Om duidelijkheid en gelijkheid te scheppen hebben we in de groep afgesproken dat vanaf nu alle kinderen gaan douchen. Wilt u daarom morgen een handdoek meegeven? Geen zeep, shampoo of spuitbussen. Het gaat alleen om het even afspoelen van het lichaam. 

Doordat de kinderen als laatste groep gymen maandag, bleek dat ze pas laat terug op school waren. Om onnodig op elkaar wachten te voorkomen, spreken we nu met elke ouder ouder afzonderlijk af of uw kind(eren) alleen naar huis of school mogen vanuit de gym of op de juf (en andere kinderen) moeten wachten om terug naar school te gaan. Ophalen bij de gym is ook een optie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten